søndag 3. mai 2015

Batch 25 Nykommunist

Mandag 20. april setter Tor, Stig, Arild og Baard den 4. batchen av vår Nykommunist (logg), den første på Speidelen. De to første utgavene var tro mot Crow Bars Trotskij-oppskrift, mens vi på de to siste har halvert mengden humle på tørrhumlinga, noe vi synes har vært vellykket.

Størst spenning var det nok knyttet til det som endte opp med å være et litt i overkant stor mengde malt. Den opprinnelige oppskrifta på 25 liter på bazooka var dobla, uten at man nødvendigvis så på sluttmengden med malt det innebar. Det viste seg at vi endte opp med å fylle røret med 15,6 kg malt, noe som var litt i overkant mye. Det gikk greit, men det var tungt for pumpa å holde sirkulasjonen under meskinga. Løste seg etterhvert da vi skjønte at vi kunne stoppe pumpa og røre i mesken underveis.

I overkant med tetthet i maltrøret
Lærer mye underveis i dette arbeidet. Etter tidligere brygg på speidelen har vi slitt med et lavere sluttvolum enn forventa. Denne gangen går det andre veien. Vi ender opp med et sluttvolum på 54 liter og dermed også en litt lavere OG enn forventa.

Forslag tommelfingerregel: Dersom vi ligger på 10 cm under gjengene ved kokeslutt, skal vi kunne ende opp på ca 50 liter. Alternativt kontinuerlig måle OG holde nivået på det under kok og ikke ta hensyn til volum....
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar